Inspiration

Så delar du hälsodata säkert och krypterat

Medtech4Health och RISE arrangerade ett seminarium  i november 2023 med fokus på delade hälsodata. Hur kan hälsodata delas säkert mellan patienter, vårdgivare och tjänsteleverantörer?Fokus låg på så kallad homomorf kryptering som gör det möjligt att spara, överföra och även behandla och göra beräkningar med krypterade data. Nedan kan du ladda hem dokumentation från eventet.

Innovation Hive

Innovation Hive är ett av Medtech4Healths återkommande evenemang, där deltagarna efter en presentation diskuterar ämnet med varandra, i så kallade bikupor. Klicka nedan för att se presentationen från eventet den 17 oktober 2023. Här kan du också läsa mer om Innovation Hive Live som gick av stapeln under Medicinteknikdagarna 2023.

Patienterna drivande i utvecklingen

Vinnaren av Medtech4Health Innovation Award 2022 är AI-verktyget SeeWound. Applikationen underlättar behandlingen av svårläkta sår och har utvecklats vid Universitetssjukhuset i Linköping. I dag används den vid cirka 45 kliniker och vårdcentraler i landet.

Medtech4Healths projektdatabas

Genom utlysningar på olika teman och strategiska projekt stödjer Medtech4Health initiativ som sätter patient och brukare i fokus.  Här kan du söka och inspireras av de projekt som fått medel.